Instructies over de Talk2Fans app worden hieronder per onderwerp weergegeven. 

Ga naar de Google Playstore en zoek naar Talk2Fans.

     

Klik op installeren om de app te installeren op de smartphone of tablet.

Klik op accepteren.

 

Wanneer dit klaar is, kan je de app openen door op het Talk2Fans icoon te klikken.

(dit icoontje zal ergens op je voorpagina zichtbaar worden of je kan de app ook vinden in de app lijst).

Na het opstarten van de app volgt de registratieprocedure.

   

Download de IOS app > beschrijving volgt. 

In onderstaande video wordt de aanmeldprocedure stap voor stap beschreven. 

Nadat je voor de eerste keer hebt aangemeld vraagt de app of je een profielfoto wil uploaden. Deze foto is zichtbaar voor alle app gebruikers en zal getoond worden wanneer je een bericht (talkie) stuurt in de app. Als je geen profielfoto wenst te gebruiken kan je deze stap overslaan door op skip te klikken.

Selecteer daarna de sport waarin het team dat je wil volgen zich bevindt.
Kies daarna de club waar het team zich in bevindt.

Kies als laatste het team dat je wil volgen.

Je wordt gevraagd om je keuze te bevestigen door fan te worden.

Klik op registreer mij als Fan.

 

Een fan ontvangt nieuwsupdates van de ploeg en de club en kan algemene informatie van de spelers zien (met foto). Ook kan een fan de wedstrijden volgen en zich registreren op de wedstrijdtalkies om de wedstrijd op afstand te volgen of om updates te plaatsen.

Wanneer je van de club een clubcode hebt ontvangen kan je dit op de volgende pagina ingeven. Deze code zorgt ervoor dat je member wordt in dat bepaalde team.

 

Als member kan je hetzelfde als een fan, maar kun je daarnaast ook interne berichten naar de andere members van het team sturen.

 

Let op: je kan enkel member worden in teams waar je zelf als speler actief bent, een andere rol vervult (coach, trainer) of wanneer je ouder of naast familielid bent van een speler.

Als je geen code hebt kies je voor “overslaan om verder te gaan”. Dit is voor vrienden, familieleden en kennissen. Deze mensen blijven op de hoogte van alle updates maar kunnen geen persoonlijke informatie zien of rechtstreekse berichten sturen naar de leden van het team.

 

Je account is nu aangemaakt en je wordt doorverwezen naar de startpagina van de app.

 

Als je later nog extra teams wil toevoegen kan dit door middel van team/kanaal beheer.

Deze pagina’s zijn standaard zichtbaar wanneer je inlogt met je gebruikersnaam en wachtwoord op de app. Na het inloggen verschijnt eerst een startup advertentie die na 3 seconden rechtsboven kan worden gesloten. Daarna kom je als gebruiker automatisch in het eerste onderdeel Nieuws.

Op de nieuwspagina zie je alle nieuwsberichten van alle teams en clubs die je volgt. Bij het nieuwsbericht zie je welke club en welk team het nieuwsbericht heeft gepost, alsook de datum. Links hiervan komt ook het logo van de club te staan als deze afbeeldingen zijn toegevoegd. Verder zie je de titel en het bericht en de eerste regels.

Om de inhoud verder te lezen klik je op het bericht dat je wil lezen. Een nieuw venster zal openen met daarin het volledige nieuwsbericht en (indien toegevoegd) een afbeelding.

Om terug naar het overzicht te gaan, klik op het pijltje links bovenin (naast het T2F logo).

Talkies zijn de communicatie berichten die je naar de andere Talk2Fans app gebruikers kan sturen die binnen jouw team of wedstrijd actief zijn. De talkies zijn tekst berichten met de mogelijkheid een foto toe te voegen. Er zijn twee verschillende soorten talkies, namelijk de gewone talkies en de wedstrijdtalkies. Wedstrijdtalkies kunnen enkel tijdens wedstrijden verstuurd worden door alle app gebruikers (na registratie). De reguliere talkies kunnen enkel verstuurd worden door members naar members in hetzelfde team- of commissiekanaal. 

Talkies kunnen alleen verstuurd worden wanneer je als member bent aangemeld in een specifiek team of bij een commissie. Deze talkies zullen ook alleen maar zichtbaar zijn voor mensen die als member voor dat specifieke kanaal zijn aangemeld. Fans en members van andere teams en commissies zullen deze berichten dus nooit te zien krijgen.

Via de club ontvang je als speler, coach en/of vrijwilliger een clubnummer, hieronder wordt in een video uitgelegd hoe je je voor een specifiek kanaal kunt aanmelden. 

 Om een foto toe te voegen klik je op  en selecteer je de gewenste foto die je door wil sturen. Voor elke talkie zal je een notificatie aankrijgen zodat je niets mist van de communicatie.

Zowel members als fans kunnen wedstrijd talkies sturen tijdens de wedstrijd. Deze berichten zijn dus zichtbaar voor alle gebruikers van de app (je zal ze wel enkel zien wanneer je dat specifieke team en wedstrijd volgt).

Om wedstrijdtalkies te kunnen sturen, moet je jezelf hiervoor wel eerst registreren. Kies hiervoor de gewenste wedstrijd (onder events) en selecteer de gewenste wedstrijd. Kies het tabblad wedstrijd talkies en selecteer daar “registreren voor wedstrijd talkies voor deze wedstrijd”

De dag van de wedstrijd zullen de wedstrijd talkies zichtbaar zijn in het talkie menu.

Klik op het wedstrijdscherm om de wedstrijd talkies functionaliteit te openen. Hier kan iedereen commentaar geven en foto’s plaatsen van de wedstrijd. Iedereen kan deze talkies ook lezen. Na de wedstrijd wordt de mogelijkheid om talkies te plaatsen op een gegeven moment gesloten door de betreffende vereniging die je volgt binnen de app. Je kan de verstuurde talkies op elk moment van het seizoen nog wel lezen maar je kan geen nieuwe reacties meer plaatsen.

Onder evenementen staan momenteel enkel de wedstrijden. In de toekomst zullen hier ook de andere evenementen (toernooien, feestavonden, etc) en trainingen zichtbaar zijn.

 

 

Klik op het gewenste evenement om meer informatie weer te geven.

Hier heb je keuze uit drie tabs: planning, team informatie en de wedstrijd talkies. De wedstrijd talkies zijn in het vorige hoofdstuk al behandeld. In de planning zie je de vertrektijd en het aanvangsuur van de wedstrijd. Daarnaast worden optioneel hieronder ook de taken weergegeven voor spelers/ouders zoals bijvoorbeeld wie er moet rijden, wassen, fluiten, materiaal mee moet nemen, etc.

Onder teaminformatie kan je meer informatie over het team terugvinden.

Je kan ook altijd op een bepaalde persoon klikken om meer informatie te zien over deze persoon.

In de Talk2Fans app is het mogelijk voor de sportvereniging om commerciële aanbiedingen te tonen van sponsoren of adverteerders. De sportvereniging kan op deze manier inkomsten genereren voor de club. In de tab aanbiedingen wordt zal er een getal vermeld  worden als er nieuwe aanbiedingen zijn.

Als je als gebruiker op de aanbieding klikt wordt een detailweergave van de aanbieding getoond en optioneel doorgelinkt naar de website van de adverteerder.

Naast de 4 verschillende hoofdfuncties in de app zijn er onder de menuknop nog belangrijke functies beschikbaar voor het beheren van persoonsgegevens en het selecteren van teaminformatie of kanalen. Deze zijn beschikbaar via het menu.

 

Bekijk je eigen persoonlijke informatie en pas deze hier ook aan. Je kan ook een profielfoto toevoegen.

Bekijk gedetailleerde informatie van het team. Fans kunnen de namen en foto’s van de spelers zien. Volgers kunnen hier ook nog verdere informatie van de spelers bekijken. Kies eerst het team dat je wil bekijken.

Daarna zie je alle spelers en hun foto

Je kan hier ook alle gespeelde wedstrijden zien en de uitslagen.

Alle talkies die tijdens de wedstrijd verstuurd zijn kunnen hier ook bekeken worden door de wedstrijd te openen (let op: hier kan je nooit berichten sturen, alleen op de wedstrijddag zelf als je als gebruiker geregistreerd hebt voor deze wedstrijd).

Hier kan je nieuwe teams toevoegen die je wil volgen (dezelfde procedure als wanneer je je voor het eerst aanmeldt).

Je ziet hier alle sportverenigingen en teams staan die je volgt. Om een team niet langer te volgen klik je op het kruisje naast de naam van het team.

Om een nieuw team toe te voegen klik je bovenaan op

Om af te melden klik je op logout. De volgende keer dat je de app opent zal je je dan weer aan moeten melden met je gebruikersnaam en wachtwoord. De Talk2Fans app blijft op de achtergrond opstaan op de smartphone of tablet als de App niet afgemeld wordt.